Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Fransa Meşhur Yemekleri , Fransanın Ünlü Yemekleri , Fransanın Ünlü Yemeği , Fransanın Meşhur Yemekleri Nelerdir Fransanın Yemek Kültürü - Fransanın Meşhur Yemekleri Fransa'nın yemek
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 129      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Fransanın Meşhur Yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Fransa Meşhur Yemekleri,
    Fransanın Ünlü Yemekleri,
    Fransanın Ünlü Yemeği,
    Fransanın Meşhur Yemekleri Nelerdir


    Fransanın Yemek Kültürü - Fransanın Meşhur Yemekleri


    Fransa'nın yemek kültürü açısından önemli bölgelerinden biri de Normandiya. Fransız evkadınları bolluk ve rahata alışkın olduklarından Normandiya'daki dükkanlarda pek çok hazır yiyecek satılıyor. Balıkçılarda ise çok taze dil ve fener balığı bulunuyor. Bir de çok çeşitli peynirler var: Nefis Livarot ve Camembert peynirlerinin yanında daha az adı duyulmuş ama en az onlar kadar lezzetli üç kat kremalı peynirler; ayrıca beyaz bir kabukla kaplı tuzlu çubuk veya kalp şeklindeki peynirler ve daha neler neler...

    Av hayvanları mantarlar ve elma şarabından sonra Fransız aşçıları yemek yapmaya en çok heveslendiren "dilbalığı" oluyor. Midyeler de Normandiya'nın başlıca yiyeceği. Ondan sonra da ıstakoz ve istiridyeler geliyor ama Fransızlar'ın gözünde dilbalığının yeri apayrı.

    Fransa'nın her yerinde domuzdan büyük ölçüde yararlanılıyor. Özellikle güneybatıda popüler olan lahanalı çorbada domuz eti kullanılıyor. Bunun yanısıra biftek koyun eti sığır eti domuz eti ve sebzeleri karıştırarak pişirdikleri bir yemekte de domuz eti öne çıkıyor. Izgara pirzola da seçkin yemeklerden biri. Üzerine eritilmiş peynir krema hardal sürülüyor ve kahverengi bir kabuk bağlayana kadar tekrar ızgaraya konuluyor.

    Özellikle Picardy eyaletinde pırasa ve kremadan yapılan bir turta o kadar çok seviliyor ki Fransızlar için bundan daha güzel birşey olamaz. Başka bir yemekte de soğanlar hafif ateşte tereyağ ve domuz yağı ile kaynatmak suretiyle püre haline getiriliyor ve az miktarda şarap sirkesi ile baharatlandırılıyor; ızgara veya kızartılmış etle servis yapılıyor.

    Fransız mutfağı sözkonusuysa şampanyadan bahsetmeden geçmek olmaz. Şampanyanın mükemmeli "Dom Perignon" Picardy bölgesinin Sainte-Menehould kentinde doğmuş. Şampanya bazı yemeklerde tariflerde adı geçen beyaz şarabın yerini tutabiliyor.

    Örneğin tavuk yemeklerinde veya kremalı soslu dilbalığı yemeğinde şampanya kullanmak mümkün. Ancak iddialı yemeklerde şarap kullanmak gerekiyor.

    Yolunuz Paris'e düşerse restoranlarda doldurulmuş kaz boynunu yer mantarı ve ördek yemeklerini rezeneli tekir balığını deneyebilirsiniz. Ayrıca salyangozun kırmızı şarapta pişirilmiş tavuğun taze balık ve yumurtanın en iyisi Paris'te bulunuyor. Unutmayın Paris'teki enfes yemekleri dünyanın başka hiçbir yerinde yeme şansınız olmayacaktır...

    Fransa'nın Alman sınırındaki eyaleti Franche-Comte'teki yemeklerde ise büyük ölçüde Alman etkileri göze çarpıyor. Burası tam olarak Fransız ve Alman tatlarının birbirine karıştığı bir bölge. Yörede Fransız ve Almanlar'ın ortak favorisi olan domuz yemeği çok yapılıyor. Ayrıca çeşitli pastalar acıbadem kurabiyesi baharatlı ve anasonlu kekler küçük zencefilli çörekler büyük kavanozlarda satılan minik bisküviler acı çikolatalı kek şeker kaplanmış bademler ve meyveler 18. yüzyılın gösterişli havasını taşıyan gözde yiyecekler arasında. Bu bölgeye özgü iki önemli peynir tatları kimyon veya anasonla güçlendirilmiş Munster ve Gerome peynirleri. Franch-Comte eyaletinin çok öenmli bir ürünü de "vişne rakısı". Kirazdan yapılan bu beyaz konyağın çok pahalı olmasına rağmen Alman ve Fransız yemeklerinde bol bol adı geçiyor. Çünkü puding ve suflelerde kullanıldığında çok farklı bir tat ortaya çıkarıyor. Vişne rakısının bir başka işlevide "fondue" adı verilen bir peynirin yapımında kullanılması. Bu eyaletin kendine has kimyonlu sucuk ve sosisleri bulunuyor.

    Bunların dışında neler mi var? Birçok kişiye göre yörenin en güzel ürünü mantarlar. Öyle ki bu bölgede mantar toplamak ve daha sonra yemek başlıca zevk zaman geçirme yolu haline gelmiş. Yani mantar meraklıları için Franch-Comte bir cennet...

    Fransızlar başka kültürlerin yemeklerinden etkilenerek mutfaklarını genişletmek olanağı bulmuşlar. Örneğin Cezayir'den dönen Fransızlar "kuskus"u İspanya'dan gelenlerse ocakta pişirilen "paella"yı Fransa'ya getirmişler. Bu şekilde mutfağa değişik ülkelerin lezzetleri de eklenmiş.

    Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Fransanın Geleneksel Yemekleri,Fransanın ünlü yemekleri
  3. Bolu yöresel yemekleri, bolu yemekleri,bolu yöresi yemekleri,bolunun yemekleri,bolu meşhur
  4. Amasya yöresel Yemekleri, amasya yöresine ait yemekler,amasya yemekleri,amasyanın yemek kü
  5. İçelin (Mersinin) Yemekleri, Mersin'in Yemekleri,mersin yöresinin yemekleri,içel yemekler
  6. Uşak yöresel yemekleri, uşak yemekleri,uşak yöresine ait yemekleri,uşağın yemekleri,uşağın
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Fransız mutfağı yemekleri

    Öğünler

    Fransız mutfak kültürüne göre 3 öğün yemek aşağıdaki unsurlardan oluşur:

    Kahvaltı
    Le petit déjeuner: Genellikle croissant denilen ay şeklindeki açmalar, pain au chocolat denilen çikolata ile doldurulmuş pastalar, üzerine tereyağ sürülmüş baguette (Fransız ekmeği) gibi yiyeceklerden oluşur. Café tipi dükkânlar sabahın erken saatlerinde kapılarını açarak kahvaltı servisi yaparlar.

    Öğle yemeği
    Le déjeuner: Eskiden 2 saat süren uzun ve zengin bir öğündü. Şimdi bu gelenek sadece küçük kasabalarda devam etmektedir. Büyük kentlerde yemek tatili genellikle 1 saat sürer. Firmalar çalışanlara genellikle kafeteryalarda yemek servisi yaparlar ya da ücretsiz yemek fişi dağıtırlar.

    Akşam yemeği
    Le dîner: Genellikle 3 bölümden oluşur: hors d'oeuvre (ordövr) veya entrée plat principal (ana yemek), ve peynir veya tatlı, bazen birlikte salata servisi de yapılır. Akşam yemekleri genellikle ekmek, şarap ve maden suyuyla birlikte tüketilir.



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri