Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Baklava Nasıl Yapılır ev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl dökülür -
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    ev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl dökülür - baklava şerbeti nasıl hazırlanır

    Sponsorlu Bağlantılar




    Baklava Nasıl Yapılır

    ev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl dökülür - baklava şerbeti nasıl hazırlanır
    Malzemeler:
    1 Adet yumurta
    Yarım su bardağı süt
    Çeyrek su bardağı sıvıyağ
    1 - 2 Damla sirke
    Yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu
    Çeyrek çay kaşığı tuz
    Alabildiği kadar un
    İçi İçin;
    200 Gr. tereyağı
    1,5 Su bardağı dövülmüş ceviz

    Şerbeti İçin;

    2 Su bardağı su
    2 Su bardağı toz şeker
    1 Tatlı kaşığı limon suyu
    Açmak İçin;
    1 Su bardağı buğday nişastası

    Yapılış Tarifi:

    Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, dövülmüş limon tuzu, tuz ve orta yumuşak kıvam için, alabildiğine un, bir arada yoğrulur, hamur yapılır.
    Hamur 25 - 30 dakika dinlendirildikten sonra 6 eşit parçaya bölünür.
    Her parça nişasta serperek, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde, çok ince olarak açılır.
    Açılan yufkanın tüm yüzeyine eritilmiş, ılıtılmış tereyağından 2 - 3 çorba kaşığı konur, sürülür.
    Yağlı zeminin üzerine ince dövülmüş ceviz serpilir. Yağlı, cevizli yufka 2 adet yan yana oklavaya sarılarak rulo yapılır.
    Yufka buruşturulmadan oklavalar hızla çekilir. Ruloya hafifçe bastırılır, yassılaştırılır, bıçakla verev şeklinde, 2 parmak kalınlığında kesilir.
    Diğer 5 hamur parçasına da aynı işlemler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir, parçaların uç kısmları üst üste gelebilir.
    Kalan erimiş margarin ev baklavasının üzerine gezdirilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir.
    Ev baklavası üzeri kızarana kadar pişerken, şerbet hazırlanır. Su, şeker kaynatılır, kıvama gelmesi için kısık ateşte biraz daha pişirilir, limon suyu eklenir, 5 dakika sonra ocaktan alınır, soğutulur.
    Tatlılar fırından çıkıp ilk hararetini atınca, soğuk şerbet gezdirilir.
    Oda ısısında en az 3 saat dinlendirilir, servis yapılır.

    Not: Ev baklavası sıvıyağda kızartarak da hazırlanabilir. O zaman üzerine yağ gezdirmeye gerek yoktur.


    alıntı


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Muhallebili Baklava Tarifi Yapılışı (Hazır Baklava Yufkasından)
  3. Antep baklavası, Baklava nasıl yapılır, baklava tarifleri, Antep baklavası nasıl yapılır,
  4. Baklava Nasıl Yapılır? Baklava Tarifi
  5. tırtıl baklava tarifi - tırtıl baklava yapilisi - tırtıl baklava tarifleri - tırtıl baklav
  6. Baklava örneği, baklava örgüsü yapımı, baklava örgüsü resimli anlatımı, baklava örgü örme
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri