Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sakızlı Muhallebi MALZEMELER (5 Kişilik) 1 litre soğuk süt 1 su bardağından bir parmak az şeker 1 tepeleme çorba kaşığı un 2 adet nohut tanesi

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sakızlı Muhallebi


    MALZEMELER (5 Kişilik)


    1 litre soğuk süt
    1 su bardağından bir parmak az şeker
    1 tepeleme çorba kaşığı un
    2 adet nohut tanesi kadar damla sakızı
    1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
    1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
    1 çay kaşığı tereyağı
    Hazırlanışı;
    Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta – kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Sakızlı Güllaç Tarifi
  3. Damla Sakızlı Bademli Reçel Tarifi
  4. Muzlu muhallebi tarifi yapılışı
  5. Sakızlı Hünkar Muhallebisi Nasıl Yapılır Tarifi
  6. sakızlı kebap tarifi yapılışı (bursa yöresi)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri