Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

ÇİLEKLİ PASTA MALZEMELER: - 2 paket muzlu cremole - 1 paket krem şanti - 1 hazır pasta keki - 1 paket süt - Yarım kg

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Çilekli Pasta Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    ÇİLEKLİ PASTA

    MALZEMELER:

    - 2 paket muzlu cremole
    - 1 paket krem şanti
    - 1 hazır pasta keki
    - 1 paket süt
    - Yarım kg çilek
    - Keki ıslatmak için meyve suyu

    YAPILIŞI:

    2 paket muzlu cremole, 4 bardak süt ile hazır hale getirilir. Bu sırada krem şantide 1 paket sütle hazırlanır. Hazır kekin her iki katı da meyve suyu ile ıslatılır. (Ben kayısı suyu kullandım.) Alt kata ilk önce krem şanti yayılır. Krem şantinin üzerine ince doğranmış çilekler dizilir. Bu çilek katının üzerine de muzlu cremole sürülür. Kekin ikinci katı üzerine kapatılır. Kekin üstüne muzlu cremole yayılır. Bunun üzerine ortadan ikiyi bölünmüş çilekler belli aralıklarla yerleştirilir. Çilekler arasında kalan boşluk zevke göre krem şantilerle doldurulur. Kelepçeli kalıp kullanılırsa kekin daha düzgün durması sağlanabilir. Ancak kelepçeli kalıp kullanması halinde kalıp çıkarılmasının ardından hoş bir görüntü olması adına pastanın etrafı krem şanti ya da cremole ile düzeltilir.

    zaman: Çarşamba, Mayıs 28, 2008 3 yorum
    Etiketler: Pastalar
    Cremole'li Çabuk Pasta
    Bu pastayı geçen haftasonu eşim ben evde yokken yapmış. Tarifi herhangi bir yere bakmadan, evdeki malzemelerden kendisi üretmiş. Beni biraz şaşırttı doğrusu. Tabi bunu bir bayan rahatlıkla yapabilir, bir erkeğin yapması şaşırttı... Birçok erkek evdeki hazır yemekleri bile sofraya koyup yiyemezken, eşimin ben yokken pasta süpriziyle beni karşılaması kendimi şanslı hissetmemi sağladı. Pastayı yapmak yaklaşık 10 dakika sürüyormuş. Pastanın fotoğrafı da eşime ait...

    Malzemeler:
    - 1 adet ortadan ikiye kesilmiş kakaolu pandispanya
    - 3 adet kakaolu cremole
    - 6 bardak süt
    - 2 adet muz
    - 1 kupa içime hazır sütlü nescafe

    Hazırlanışı:
    Pandispanyanın her iki katıda sütlü nescafe ile ıslatılır. 3 adet cremole 6 bardak süt ile çırpılır. Pandispanyanın alt katı servis tabağına alınır. Üzerine cremolenin yarısına yakın kısmı sürülür, 2 adet muz ince doğranıp döşenir. İkinci kat kapanır. Cremole ile pastanın etrafı ve üzeri tamamen kapatılır. Hindistan cevizi, muz veya istenilen meyveler, çikolata parçacıkları ile süslenebilir. Buzdolabında bir süre bekletildikden sonra servis yapılabilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Çilekli Kelebek Pasta, Çilekli Kelebek Pasta Tarifi, Resimli Pasta Tarifi Yapılışı
  3. Milföy Hamuru İle Çilekli Dilim Pasta, Çilekli Dilim Pasta Tarifi
  4. Çilekli Dört Köşe Pasta Tarifi
  5. Çilekli Yaş Pasta Yapılışı Ve Tarifi
  6. Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri