Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Fırında Patatesli Kalamar Tarifi Resimli Nasıl Olur Fırında Patatesli Kalamar Tarifi Fırında Patatesli Kalamar hazırlanışı Malzemeler 500 gr. kalamar veya dondurulmuş kalamar 1 , 5

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Fırında Patatesli Kalamar Tarifi Resimli Nasıl Olur

    Sponsorlu Bağlantılar




    Fırında Patatesli Kalamar Tarifi Resimli Nasıl Olur
    Fırında Patatesli Kalamar Tarifi
    Fırında Patatesli Kalamar hazırlanışı


    Malzemeler
    500 gr. kalamar veya dondurulmuş kalamar
    1,5 kg. patates
    100 ml. zeytinyağı
    3 iri diş sarımsak
    1 çorba kaşığı vegeta veya kuru sebze tozu
    1/2 su bardağı galeta unu
    30 gr. tereyağı
    1/2 demet maydanoz
    karabiber
    tuz

    [IMG]http://img854.imageshack.us/img854/1094/********netfirindapatat.jpg[/IMG]


    Fırında Patatesli Kalamar Tarifi :
    Kalamarları yıkayın. 2 cm. kalınlığında halkalar halinde kesin. Patatesleri soyun ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsakları dövün.

    Fırına girecek biraz derin bir kabın dibine zeytinyağının yarısını koyun. Üzerine patateslerin yarısını dizin. Patateslerin üzerine kalamarları yayın. Kalamarların üzerine kıyılmış maydanozların yarısını, tuzu, karabiberi ve Vegeta'yı serpin. Tekrar kalan patatesleri üzerine düzgünce dizin. Kalan zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları ilave edin ve patateslerin üzerine gezdirin. Biraz daha tuz ve karabiber serpin.

    Fırın kabının üstünü bir kapakla veya alüminyum kağıtla kapatarak önceden 220 derecede kızdırdığınız fırında 45 dakika pişirin.

    Yemeğin pişmesinden 5 dakika önce küçük bir tavada tereyağını kızdırın. İçine galeta ununu atıp karıştırarak, galeta unu altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun ve bir tabağa yağı ile birlikte boşaltın. Yemeğiniz pişince fırından çıkarın, hazırlamış olduğunuz tereyağlı galeta ununu bol olarak üzerine serpin. Kızdırdığınız fırın ızgarasının altına koyarak, galeta unu kızarıp, patateslerin uçları yer yer hafif altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartın. Yemeği servis yaparken üzerine kalan kıyılmış maydanozları serpin ve içinde piştiği kaptan servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Fırında Patatesli Hamsi Tarifi
  3. Fırında kuskuslu kuzu nasıl yapılır resimli tarifi
  4. Patatesli pirzola nasıl yapılır resimli tarifi
  5. Fırında Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  6. Fırında patatesli palamut balığı tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri