Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Edirne Yemekleri Edirne'de değişik beslenme biçimleri görülür. Meyve ve Sebze beslenmede önemli yer tutar. Türkiye çapında ünlü beyaz peynir imalatı çok yaygındır. Edirne Peyniri denilen
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Edirne Yemekleri Hakkında bilgi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Edirne Yemekleri





    Edirne'de değişik beslenme biçimleri görülür. Meyve ve Sebze beslenmede önemli yer tutar. Türkiye çapında ünlü beyaz peynir imalatı çok yaygındır. Edirne Peyniri denilen bu peynir genellikle koyun sütünden yapılır.
    Mavzana, tarhana, ciğer sarması, akıtma, badem ezmesi, lokma, gaziler helvası, deva-i misk, Edirne'nin özgün yemek ve tatlılarının başlıcalarıdır. Ayrıca ısırgan yemeği, borani, değişik türde bir peynir tatlısı olan belmuş, mısır unundan imal edilen kaçamak, süte peynir eklenmesiyle yapılan akçakatık ve hardaliye de özgün beslenme öğeleri arasında yer alır.



    Badem Ezmesi


    Badem içi çok az haşlandıktan sonra kabukları soyulur, kurutulduktan sonra mikserde toz haline getirilir. Şekerli su kaynatılarak çok koyu bir şerbet hazırlanır, soğutulur, bu şerbet badem tozu ile iyice karıştırılarak kalın bir hamur elde edilir. Bu hamur yoğurulurak özleştirilir, oklava ile biraz kalın açılır ve değişik şekillerde kesilir. Kesilen şekerlemeler bir tabağa dizilerek ikram edilir.








    Gaziler Helvası



    10 kişilik malzemeler:


    300 gr. Bal, yarım kg. su, 200 gr. Tereyağı, 400 gr. Un, 100 gr. antepfıstığı
    Yapılışı: Bir tencerede bal ile suyu birlikte kaynatarak sıcak tutun. Diğer tencerede tereyağını eritin ve kızmadan ateşten alın. Bir elinizle unu serpip öbür elinizle unu yağa yedirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak helvayı 10 dakika kavurun. Fıstıkları katın.
    Sıcak olan şurubu azar azar helvaya ekleyip topak kalmayıncaya kadar yedirin. Yeniden biraz kavurup, aynı işlemi yapın.
    Un kokusu tümüyle gidince karıştırıp kapağım kapatın. Ateşten alın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş helvayı iyice taneleninceye kadar bir tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, servis yapın.
    Not: Bu helvaya antepfıstığı yerine kabuğu soyulmuş badem, findık ya da çam fıstığı konulabilir.



    Ciğer Tava


    Malzemeler :


    Dana ciğeri, buğday unu, yağ, tuz, kurutulmuş kırmızı biber.


    Hazırlanışı :


    Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır. Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur.Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir.








    Mamzana


    2 adet patlıcan , 2 adet kırmızı etli biber , 2 diş sarımsak , bir kase yoğurt , Yarım demet maydanoz , Kırmızı biber , 3 kaşık zeytinyağı


    Patlıcanları ve etli kırmızı biberi ocak üzerinde közleyin.
    Közlenmiş patlıcan ve biberin kabuklarını soyarak beraberce ve ince ince kıyın.
    Sarımsağı kıyarak yoğurtla karıştırın.
    Yoğurtlu karışımı patlıcanlı biberle karıştırın.
    Bir tavada kırmızı biberle zeytinyağını beraber ısıtın.
    Biberli yağı yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Edirne-Segedin Antlaşması Hakkında Bilgi
  3. Edirne yöresel yemekleri, edirne yemekleri,edirne yöresinin yemekleri,edirne yöresine ait
  4. Edirne Hakkında Bilgiler, Edirne Coğrafyası, Edirne Gezilecek Yerleri, Edirne İlçeleri, Ed
  5. Edirnede ne yenir, Edirnede ne yenir ne içilir, Edirne Yöresel yemekleri, Edirne Ciğer sar
  6. Edirne hakkında bilgi kısaca
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri