Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma , Soslu patlıcan yemekleri , Patlıcan yemeğine hangi sos yakışır , patlıcan sarma yemekleri , Zeytinyağlı patlıcan yemekleri Nar

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma, Soslu patlıcan yemekleri, Patlıcan yemeğine hangi sos yakışır, patlıcan sarma yemekleri, Zeytinyağlı patlıcan yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma, Soslu patlıcan yemekleri, Patlıcan yemeğine hangi sos yakışır, patlıcan sarma yemekleri, Zeytinyağlı patlıcan yemekleri



    Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

    12 adet
    Nohutlu İç Malzeme



    • 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan, küçük küçük doğranmış
    • 2 diş sarımsak, dövülmüş
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 2 yemek kaşığı tahin
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 2 yemek kaşığı soğuk su
    • tuz, karabiber
    Közlemek için:



    • 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)

    tuz
    zeytinyağı
    3 kırmızı biber
    Sos için:



    • 1 diş sarımsak, dövülmüş

    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    tuz, karabiber
    Hazırlanması:

    Nohutlu İçin Hazırlanması:



    1. Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün.

    Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.
    Közlemenin Hazırlanması:



    1. Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.

    Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin.
    Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)
    Nar Ekşili Sosun Hazırlanması:



    1. Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin.

    Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Patlıcan Nasıl Kurutulur Sebzeler Nasıl Kurutulur Patlıcan Kurutma Yöntemleri
  3. Zeytinyağlı patlıcan dolması, Zeyinyağlı patlıcan, Zeytinyağlı patlıcan dolması tarifi, Pa
  4. Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma tarifi
  5. Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
  6. Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri