Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

güney kore geleneksel yemekleri , güney kore yöresel yemekleri nelerdir ? Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Güney kore geleneksel kıyafetleri Güney kore bayrağının anlamı Kore
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 8      

  1. Kayıtsız Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    güney kore geleneksel yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Geleneksel Kore Yemekleri

    Kore Lezzetleri

    Kore yemekleri besleyici, vitamini bol ve genelde düşük kalorilidir. Sebze ağırlıklı bir mutfak olduğu için kilo almaktan korkmadan herşeyi yiyebilirsiniz. Dünyaca ünlü Kore mutfağında öne çıkan tadların başında bol sarmısak ve kırmızı biber gelir. Ayrıca lezzeti artırmak için çeşitli baharatlar, soya sosu, susam yağı ve zencefil de kullanırlar.

    17. yüzyılda Kore mutfağına kırmızı biberin girmesiyle Kore yemeklerinde bir devrim yaşandı diyebiliriz. Koreliler kırmızı biber sayesinde balıkları ve sebzeleri günlerce saklamanın yolunu buldular, ve bu şekilde Kimchi ortaya çıktı.

    Koreliler'in geleneğinde yemekleri arka arkaya servis etmek yoktur, bütün yemekler aynı anda masaya konur. Ana yemek her zaman çorba, pilav ve kimchi ile tamamlanır.

    Soya sosu, susam yağı, sarmısak ve baharatlarla marine edilmiş ızgara dana eti olan Pulgogi'yi denemenizi tavsiye ediyoruz.






    Kimchi:


    Kimchi
    Kimchi, Kore'ye özgü geleneksel bir sebze yemeğinin genel adı. Kore mutfağında çok önemli bir yeri vardır ve her öğünde "olmazsa olmaz" diyebileceğimiz bir yemektir. Koreliler için Kimchi'si bir öğün düşünülemez, genelde pilav ve ana yemek ile birlikte servis edilir. Temelde Kore lahanası ve turpla yapılır ama 187 farklı yöresel çeşidi vardır. Sebzeler baharatlandıktan sonra birkaç gün mayalanmaya bırakılır. Kimchi yaparken kullanılan sebzeler isteğe ve mevsime göre değiştirilebilir, bu yüzden çok kimchi çeşidi vardi. Ancak, en çok kullanılan sebzeler lahana ve turptur. Çok az kalorili bir yiyecek olan Kimchi, mayalandıktan sonra günlerce buzdolabında saklanabilir. Mayalanma sonucu oluşan mikroorganizmaların ve organik asitlerin insan vücuduna birçok faydası olduğu biliniyor.

    Kimchi bugün hem içerdiği besin değeri hem de kendine özgü acılı ve keskin tadıyla dünyaca ünlenmiştir. Hatta Kore'de ulusal Kimchi festivalleri bile düzenlenir.






    Kimchi tarifi:

    Malzemeler:

    5 baş Kore lahanası, 2 adet beyaz turp, bir demet su teresi, 2 demet yeşil soğan, 2 kase kırmızı toz biber, 4 yemek kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı şeker, 5 diş sarmısak,1 kök taze zencefil, 1 kase tuzlu karides suyu, ve istenirse taze istiridye.
    Hazırlanışı:
    Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür. Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir.
    Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür.
    Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir. Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır.
    Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur.
    Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir.
    "Mat-itkae Duseyo!" (Afiyet olsun!)

    Yeşil Çay

    Kore'ye ilk defa Goryeo hanedanlığı zamanında gelen Yeşil Çay, ülkenin en çok tercih edilen geleneksel içeceği. Tarihte yaşil çayın en çok Budist keşişler tarafından tercih edildiği biliniyor ve rahatlatıcı özellikleri sebebiyle meditasyonun da vazgeçilmez bir parçası. Budizm'in yasaklandığı Joseon Hanedanlığı zamanı hariç her dönemde popülerliğini korudu. Günümüzde ise artık Yeşil Çay'ın sağlık açısından birçok yararı olduğu çok iyi biliniyor.

    Koreliler için çay içmek yalnızca bir zevk değil, aynı zamanda yaşam tarzlarına yerleşmiş çok köklü bir gelenek. Koreliler için çayın hazırlanması, servis edilmesi ve içilmesi adeta bir seremoni haline gelmiş ve bu merasime "Dado" diyorlar. Koreliler çay yapmayı bir sanat olarak görüyor. Çünkü "da" çay demek ve "do" ise birşey yapma, oluşturma sanatı anlamına geliyor. Geleneklere göre çay demlendikten sonra bardaklara çok fazla doldurulmamalı. Her bardağa çok az konmalı ve bittikçe servis eden kişi bardakları tekrar doldurmalı, çünkü çayın tadı ve rengi durdukça güzelleşiyor.

    Çayların 6 temel tadı oluyor: tatlı, ekşi, acı, tuzlu, asitli, biberli. İlk olarak içenin dilinde keskin bir tat bırakıyor ama eğer çayı ağızda bir süre tutulduktan sonra gerçek tadını hissettiriyor. Ayrıca çayın tadını ve rengini alabilmesi için mutlaka iyi demlenmesi gerekiyor.

    Kore'de Yeşil Çayın haricinde meyve aromalı ve bitkisel çaylar da bulunuyor. Örneğin Tarçın çayının ateş düşürücü, pirinç çayının soğuk algınlığını önleyici, mısır çayının ise hazımsızlığı giderici özelliği bulunuyor.






    Bokumbap (Kore Pilavı)

    İçindekiler


    Pişirilmiş pirinç (2 fincan), Havuç (1/2), Soğan (1/4), Yeşil Biber (1/4), Yeşil Soğan (1), Konserve Jambon (1/4), Yumurta (2), Yağ veya Tereyağı.


    Metod


    1.Konserve jambon ve tüm sebzeleri doğrayın.


    2. Büyük bir tavayı yağ veya tereyağı ile yağlayın. Önce dilimlenmiş soğanı kızartın ve sonra diğer sebzeleri ve konserve jambonu ekleyin.

    3. Sebzeler piştiğinde, pişirilmiş pirinci ve soya sosunu ekleyin. 3 dakika karıştırın.


    4. Arzu edilirse tuz ekleyin.

    5. Pişmiş pirinci bir tabağa koyun ve üstüne sarı tarafı en tepede olacak şekilde pişmiş yumurta yerleştirin.

    Herkesin seveceği lezzetli ve hazırlanması kolay bir yemek! Bokumbap, Doğu ve Batı lezzetlerini birleştiren bir yemektir

    Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)


    İçindekiler


    Sığır Etinden Pirzola (2 parça), Sarmısak (3 diş), Yeşil Soğan(3), Soğan (1/2), Soya Sosu (1/3 cup), Susam Çekirdeği Yağı, Şeker, Yeşil Biber (tutam)


    Metod


    1. Et:
    a) Damarlı yüzeyinden eti çok ince şekilde dilimleyin.

    b) Eti yumuşatmak için tenderizereti yumuşatıcı veya bıçağınızın arkasını kullanın.

    c) Eti ağza sığacak parçalarda kesin.

    2. Salamura:
    a) Sarmısağı minik minik doğrayın
    b) Yeşil soğanı doğrayın
    c) Soğanları arzuya göre dilimleyin veya doğrayın.

    d) Sarımsak, yeşil soğan ve soğanları bir kaseye koyun. Soya sosu, susam çekirdeği yağı, şeker ve biber ekleyin

    3. Salamura kasesine eti ekleyin ve bir saat dinlenmeye bırakın.

    4. Bir tavada iyice kıvama gelene dek sık sık karıştırarak pişirin.


    Ateş eti anlamına gelen bulgogi, Koreliler gibi Amerikalıların da favorisi olan, baharatlı olmayan bir yemektir. Geleneksel olarak, Gochujang ve marulla birlikte tercih edilir. Pilavla birlikte de servis edilebilir.




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri