Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

bir kaç tane pratik yemek tarifleri isitoyorum Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın Pratik Tavuk öftesi Tarifi, Tavuk Köftesi, Tavuk Köftesi Tarifi, Denenmiş Yemek Tarifleri Pratik

  1. Kayitsiz Üye
    Sponsorlu Bağlantılar


    Pratik yemek tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar










  2. Sponsorlu Bağlantılar




    Patatesli Fırın Makarna

    Malzemeler:
    1 paket çubuk makarna
    3-4 patetes haşlanmış
    2 kuru soğan
    kimyon,tuz
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    Başemel Sosu İçin:
    3 Yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    3,5 su bardağı Süt
    tuz
    Yapılışı:Makarnayı Haşlayın.Diğer yandanda haşlanmış patesleri ezin.Bir tavada Kuru soğanları kavurun.Patatesle soğanı, tuzu ve 1 çay kaşığı kimyonu karıştırın.Şimdide Başemel sosumuzu Hazırlayalım.Küçük bir tencereye Bir kaşık margarin ve bir kaşık sıvı yağla birlikte 3 yemek kaşığı unu ,tuz biraz kavurun ardından 3.5 su bardağı sütü dökün.Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.Fırın Tepsisine Haşlanmış makarnanın yarısını serin.Hazırladığımız patatesli soğanlı karışımı yayın.Sonra kalan makarnayıda yayın.Şimdide Başemel sosu üzerine yayın.Üzerine varsa rendelenmiş kaşar serpin.Birazda pulbiber serpin.200 derece fırında 20 dk pişirin.Çok lezzetli bir makarna oluyor.Sanki patesli börek yiyormuş gibi olacaksınız.Üstelik yumuşak olduğu için çocuklarınız yerken zorlanmıyacaklar.Afiyet olsun…




  3. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.

  4. Mücver
    Malzemeler
    1 Kg Kabak
    1 Tane Patates
    1 Su Bardağı Kaşar rendelenmiş
    3 Tane Yumurta
    2 Bardak Un
    Bol Maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kapta yumurtalar çırpılır.Kabaklar ve patates rendelenerek içine tuz,karabiber,maydanoz konulur.Bu karışıma kaşar rendesi ve un da eklenir.Bütün malzemeler iyice karıştırılır.Kızgın yağda hazırlanan karışım kaşıkla tavaya yayvan bir şekilde dökülüp önlü arkalı kızartılır.İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilebilir.




  5. Karnabahar Graten
    Malzemeler
    1 Adet Büyük Boy Karnabahar
    400 Gr.Kıyma
    1 Adet Soğan
    1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    Beşamel Sos İçin;
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Su Bardağı Süt
    Yemeğin Tarifi
    Temizleyip ayıkladığınız karnabaharı tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ve bir çorba kaşığı tuz ile yumuşayana kadar haşlayın.Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurup içine kıymayı ekleyerek kavurun.Tatlı ve acı salçayı kıymaya katıp biraz daha karıştırdıktan sonra üç-dört bardak sıcak suyu ve baharatı ilave edip 15-20 dakika kadar pişirin.Pişmiş olan karnabaharları süzüp kıyma tenceresine ilave edin.Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın.Karnabaharı ısıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine hazırladığınız beşamel sosu yayın.Önceden ısıtılmış fırında beşamel sos renk alıncaya kadar pişirip sıcak servis edin.



  6. Göçmen(muhacir) Yemeği



    Malzemeler:
    1 kg çarliston biber
    1,5 kg.olgun domates
    3-4 adet kuru soğan
    bir baş sarımsak
    1/2 kahve fincanı pirinç
    kırmızı pul biber
    karabiber
    tuz
    1/2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

    Yapılışı: Soğanlar iri iri doğranıp tencerenin dibine yerleştirilir, biberler ikişer santim eninde doğranır, sarımsaklar ayıklanıp, tencereye ilave edilir. Domatesler ufak ufak doğranıp üzerine ilave edilir. Kırmızı biber, karabiber, tuz konur, yağ küçük parçalar halinde en üste konur ve önce harlı sonra kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Domatesler erimeye başlayınca yıkayıp suyu süzülen pirinçler ilave edilir, pirinçler pişince ocaktan alınır. Bu Canım Anneannemin tarifi o da annesinden öğrenmiş.Afiyet olsun…



  7. Elmalı Milföy Dilimleri Pratik Yemek TarifLeri


    Elmalı Milföy Dilimleri Pratik Yemek TarifLeri

    Malzemeler


    • 9 Adet Kare Milföy Hamuru
    • 3 Adet (Orta Boy) Elma
    • 2 Tatlı Kaşığı Şeker
    • 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz
    • 1 Çay Kaşığı Tarçın
    Yapılışı

    • Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve tarçın ekleyerek, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Altını kapatıp cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.

    Milföy hamurlarını unlanmış bir tezgaha, üçerli sıra halinde, bir kare oluşturacak şekilde dizin. (tam yanyana değil kenarları hafifçe birbirinin üstüne gelecek şekilde dizin)
    Hamurları, oklava yardımı ile hafifçe açın.
    Elmalı harcı üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
    Yaklaşık 1 - 1,5 cm.lik dilimler kesin ve tepsiye dizin. (Tepsiyi yağlamanıza gerek yok)
    180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dk. hamurların üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
    & Elmalı harcı hazırladıktan sonra, bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri