Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

İçelin (Mersinin) Yemekleri , Mersin'in Yemekleri , mersin yöresinin yemekleri , içel yemekleri , mersinin meşhur yemekleri , mersin'in ünlü yemekleri İçelin (Mersinin) Yemekleri Mersin
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 6      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İçelin (Mersinin) Yemekleri, Mersin'in Yemekleri,mersin yöresinin yemekleri,içel yemekleri,mersinin meşhur yemekleri,mersin'in ünlü yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    İçelin (Mersinin) Yemekleri, Mersin'in Yemekleri,mersin yöresinin yemekleri,içel yemekleri,mersinin meşhur yemekleri,mersin'in ünlü yemekleri

    İçelin (Mersinin) Yemekleri



    Mersin ilinde gelişmiş restoran modellerinde deniz ürünleri, kırmızı et yemekleri, özel kebap çeşitlerini yeme imkanları mevcuttur. Balık ızgaraları, tantuni, cezerye, kuş gözü, humus, telatür, eya dolması, şırdan, bandırma, yüzük çorbası, övelemeç özel yöresel yemeklerdendir.

    Tantuni

    Malzemeler
    500 gram kıyma
    1 paket un
    3 adet soğan
    3 adet orta boy domates
    3 dilim bayat ekmek
    3 adet yeşilbiber
    1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    tuz
    Salatası için
    1 demet taze soğan
    1 adet limon
    1 demet maydanoz
    bir miktar sumak

    Yapılışı:
    Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekine kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve daha sonra 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayın onu da tencereye ilave edin.

    Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun.

    Malzemeleri yeniden tencereye boşaltın küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın.

    Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz gibi açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimlerini ekleyin. Daha sonra bir miktar su ekleyin. Yoğurarak hamur elde edin. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin. Yufkalar pişerken, bir yandan salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bolu yöresel yemekleri, bolu yemekleri,bolu yöresi yemekleri,bolunun yemekleri,bolu meşhur
  3. Amasya yöresel Yemekleri, amasya yöresine ait yemekler,amasya yemekleri,amasyanın yemek kü
  4. Kırklarelinin Yemekleri, Kırklareli Yemekleri,Kırklarelinin ünlü Yemekleri,Kırklareli Yeme
  5. Edirne yöresel yemekleri, edirne yemekleri,edirne yöresinin yemekleri,edirne yöresine ait
  6. Uşak yöresel yemekleri, uşak yemekleri,uşak yöresine ait yemekleri,uşağın yemekleri,uşağın
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri