Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

NE YENİR İzmir ve yöresinin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup , Ege , Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. Yörenin bitki örtüsünün

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İzmirin Yemeği

    Sponsorlu Bağlantılar




    NE YENİR

    İzmir ve yöresinin yemekleri çeşit açısından son derece zengin olup, Ege, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının özgün bir bileşimidir. Yörenin bitki örtüsünün yanı sıra, çok kültürlü toplumsal yapısı da bu oluşumda etkendir.

    Belli başlı yemekleri: Bulamaç çorbası, tarhana çorbası, tere çorbası, trança kellesi çorbası,kirde, sakız yahnisi, mücver, İzmir köftesi, papaz yahnisi, enginar dolması, domates bastısı, yer elması, revani,ıspanak boranisi, razı kavurması, Efes arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, radika salatası.

    İzmir'den Yemek Tarifleri

    Tere çorbası

    Malzemeler:

    9 su bardağı tavuk suyu

    3 yemek kaşığı un

    1 adet yumurta

    1 adet limon

    1 su bardağı krema

    1 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 demet tere

    1/2 çay kaşığı şeker

    tuz

    Hazırlanışı:

    Bir kapta un, limon suyu ve yumurta iyice karıştırılır. kaynamakta olan tavuk suyuna azar azar yedirerek ilave edilir. Tere yaprakları ayıklanır bir bardak süt ile birlikte blendırdan geçirilir. Yapraklar tamamen eriyince kaynamakta olan çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatıp krema, tereyağı, şeker ve tuz eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra süzgeçten geçirilir ve servis edilir.

    İzmir köfte

    Malzemeler:

    1/2 kg dövülmüş et

    2 adet soğanın suyu

    1 adet yumurta

    1/2 su bardağı sıvı yağ

    5 adet domates

    3 dilim ekmek içi

    1 tatlı kaşığı köfte baharatı

    1 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: İyice dövülen et, soğan suyu, tuz, karabiber, köfte baharatı, ekmek içi ve yumurta ile yoğrulur. Hamur haline gelince köfte şekli verilir ve yağda kızartılır. Kızaran köfteler bir tencereye alınır. Ayrı bir tarafta domatesler küçük küçük doğranır. Doğranan domatesler tencereye alınan köftelerin üzerine dökülür ve 15 dakika pişirilir.

    Radika salatası

    Malzemeler:

    1 demet radika

    1 çorba kaşığı tuz

    1 adet limon

    1/2 çay bardağı zeytinyağı

    Hazırlanışı:

    Radikalar köklerinden ayrılıp iyice yıkanır. Bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve radikalar kaynayan suya atılır. Sapları yumuşayana kadar haşlanır ve süzülerek servis tabağına alınır. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenip zeytin ile süslenerek servis edilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İzmirin Yöresel Halk Oyunları, İzmirin Yöresel Halk Oyunları, İzmirin Yöresel Oyunları, İ
  3. İzmirin Tarihi Yerleri nedir,İzmirin Tarihi mekanları,İzmirin Tarihi eserlerinin isimleri,
  4. İzmir İlinin İlçeleri nelerdir,İzmir ilçeleri, İzmirin ilçeleri nelerdir, İzmirin kaç ilçe
  5. İzmir'in işgali ile ilgili fotoğraflar, İzmirin İşgali' nin Fotoğrafları, İzmirin İşgalini
  6. İzmirin kumrusu nasıl yapılır, İzmirin kumrusu tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri