Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Edirne Yöresel Yemekleri Edirne Yöresel Yemek Tarifleri Edirne İli Yöresel Yemekleri Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir. Edirne’yi ziyaret edenler Edirne'nin tava
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Edirnenin Yemekleri, Ediirne Geleneksel Lezzetler

    Sponsorlu Bağlantılar




    Edirne Yöresel Yemekleri
    Edirne Yöresel Yemek Tarifleri


    Edirne İli Yöresel Yemekleri

    Edirne'ye özgü yiyeceklerin başında Edirne'nin meşhur tava ciğeri gelmektedir. Edirne’yi ziyaret edenler Edirne'nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar.

    Ciğer Tava:

    Malzemeler :
    Dana ciğeri,
    buğday unu,
    yağ, tuz,
    kurutulmuş kırmızıbiber.

    Hazırlanışı :
    Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır. Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur. Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir.

    Ciğer Sarması:

    Malzemeler :
    1 takım kuzu ciğeri
    2 bardak pirinç
    6 adet taze soğan
    1 adet kuru soğan
    1 demet taze nane
    1 çorba kaşığı karabiber
    1 kaşık salça
    3 bardak su
    yeterince tuz yağ

    Hazırlanışı :
    Ciğerler bir tencerede kavrulur. Sonra soğan ve salça ilave edilip birlikte kavrulur. Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir. Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir.

    Elbasan tava:

    Malzemeler :
    3 çorba kaşığı margarin
    750 gr. kemiksiz kuzu eti
    2 orta boy soğan
    6 su bardağı su, tuz
    6 su bardağı süzme yoğurt
    1/2 su bardağı un
    3 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Diyarbakırın Yemekleri, Diyarbakır geleneksel lezzetler
  3. Elazığın Yemekleri, Elazığ Geleneksel Lezzetler
  4. Yozgatın Yemekleri, Yozgat Yöresi Geleneksel Lezzetler
  5. japonya geleneksel yemekleri, japonların geleneksel yemekleri
  6. Edirnenin iklimi, Edirnenin iklim özellikleri,Edirnenin iklimi ve bitki örtüs, Edirnenin i
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri