Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

düğünlerde neden pasta kesilir düğünlerde neden pasta kesilir Düğünlerde niçin pasta kesiliyor? Günümüzde düğüne , evlenen çift tarafından bir pastanın kesilmesiyle başlanılması vazgeçilmez bir adet

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Düğünlerde neden pasta kesilir

    Sponsorlu Bağlantılar




    düğünlerde neden pasta kesilir


    düğünlerde neden pasta kesilir


    Düğünlerde niçin pasta kesiliyor?

    Günümüzde düğüne, evlenen çift tarafından bir pastanın kesilmesiyle
    başlanılması vazgeçilmez bir adet haline gelmiştir. Pastanın kat kat yüksekliği
    biraz da sosyal statü olarak görüldüğünden gelin ile damat, boylarını aşan bu
    pastaları, kılıç gibi uzun bir bıçak kullanarak ancak kesebiliyorlar.


    Buğday, tarih boyunca bereket, doğurganlık ve mutluluğun sembolü olduğundan
    başlangıçta, düğün törenlerinde, iyi temenniler gelinin başına buğday dökülerek
    sunuluyordu. Evlenmemiş veya evlenmeyi bekleyen genç kızlar, kısmetleri
    açılsın diye bu buğday duşunun kendilerinin de başlarına isabet etmesi için
    uğraşırlardı. Tıpkı günümüzde, gelinin elindeki buketten fırlattığı çiçekleri aynı
    inanışla yakalamaya çalışan genç kızlar gibi.


    Romalılar devrinin başlangıcında aşçılar çok saygın bir meslek grubunu
    oluşturuyorlardı ve bu aşçılar milattan yaklaşık 100 yıl önce adeti biraz
    değiştirdiler. Bu buğdaylarla küçük, tatlı kekler yaptılar. Kekler şüphesiz gelinin
    başına atmak için değil, yemek içindi, ama bir şey atmayı alışkanlık haline
    getirenler bu tatlı kekleri de gelinin başına atmaya devam ettiler.


    Daha sonraları bu adetin devamı olarak, düğüne getirilen keklerin bereket
    getirmesi için gelinin başı üstünde ufalanması, ardından da evlenen çiftin bu kek
    kırıntılarını birlikte yemesi gibi bir adet başladı. Zaman geçtikçe misafirler de
    evlerinden getirdikleri fındık, fıstık, kurutulmuş meyveler ve bala bulanmış
    bademlerle düğün törenine katkıda bulunmaya başladılar.


    Adet hızla Avrupa'nın batısına, oradan da İngiltere'ye geçti. İngiliz aşçılar
    kekleri bir çeşit biraya batırıp kendilerine has düğün pastalarını yarattılar.
    Ortaçağın başlarında ise bu adet bir süre unutuldu. Gelinin başına buğday ve
    pirinç dökülmesi tekrar moda oldu.


    Ne zaman ki, dekoratif ve süslü bisküviler, yağlı çörekler ortaya çıktı, adet yine
    değişti. Misafirler bunları evlerinde yapıp düğüne getirmeye başladılar.


    İngiltere'de ise bu getirilenler üst üste yığılmaya başlandı. Yiyecek yığını ne
    kadar yüksekse o kadar iyi, o kadar çok bereket habercisi idi. Evlenen çift bu
    yığının üzerinden birbirlerini öptükten sonra öncelik gelinde olmak üzere yiyecek

    tepeciğinin yenilmesine başlanıyordu.


    İngiliz ve Fransız aşçılar arasındaki yaratıcılık, en iyi, en dekoratif ve en lezzetli
    pastayı yapma yarışı süreci içinde düğün pastası adeti de yayıldıkça yayıldı,
    düğün törenlerinin olmazsa olmazları arasına girdi.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kestaneli Pasta resimli,Kestaneli Pasta tarifi,Kestaneli Pasta nasıl yapılır,Kestaneli Pas
  3. Muzlu Pasta resimli,Muzlu Pasta nasıl yapılır,kolay Muzlu Pasta,Muzlu Pasta
  4. Balkabaklı Pasta tarifi, Balkabağı Pastası, Denenmiş Pasta Tarifleri, Pasta Tarifleri
  5. Ağlayan pasta, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatlıl
  6. Doğum günlerinde neden pasta kesilir
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri