Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Temel Bilgi Teknolojileri Deneme Sınavı Aöf Adalet meslek eğitimi önlisans program ı - Aöf temel bilgi teknolojileri soru ve cevapları - temel bilgi teknolojileri test

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Temel Bilgi Teknolojileri Deneme Sınavı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Temel Bilgi Teknolojileri Deneme Sınavı

    Aöf Adalet meslek eğitimi önlisans programı - Aöf temel bilgi teknolojileri soru ve cevapları - temel bilgi teknolojileri test soruları

    1) Bilgisayar konusunda uzmanlık gerektirmeden kullanılabilecek olan bilgisayar programı aşağı-dakilerden hangisidir?

    A) Paket Programlar

    B) Derleyiceler

    C) Donanım

    D) Düzenleyiciler

    E) Yorumlayıcalar




    2) I. Klavye

    II. Yorumlayıcı

    III. Birleştirici diller

    IV. Ekran

    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri donanım birimi değildir?

    A) Yalnız I

    B) Yalnız III

    C) I ve II

    D) II ve III

    E) II, III ve IV




    3) Bilgisayarın herhangi bir anda işlemek duru-munda olduğu bilgilerin saklandığı belleğe ne ad verilir?

    A) Yardımcı bellek

    B) Programlanabilir bellek

    C) Ana bellek

    D) Silinebilir programlanabilir bellek

    E) Rassal erişimli bellek





    4) İnsan ve hayvan gücü hangi toplumsal gelişme aşamasında enerji kaynağı olarak kullanıl-maktadır?

    A) Çağdaş

    B) Bilgi

    C) Avcı Toplayıcı

    D) Sanayi

    E) Tarım



    5) I. Özetleme

    II. Birleştirme

    III. Saklama

    Yukarındakilerden hangisi ya da hangileri, bilgi işlem sürecinin adımlarındandır?

    A) Yalnız I

    B) Yalnız II

    C) Yalnız III

    D) I ve II

    E) I ve III



    6) Derleyiciler, aşağıdaki kategorilerin hangisinde yer alır?

    A) İşlemci

    B) Yazılım

    C) Bellek

    D) Giriş çıkış birimi

    E) Donanım



    7)

    \"\"

    Büro yazılımlarında standart araç çubuğu üzerinde bulunan ve yukarıdaki şekilde gösterilen düğmenin işlevi nedir?

    A) Program penceresini kapatmak

    B) Seçili öğeyi dosyaya yapıştırmak

    C) Açık olan dosyayı saklamak

    D) Yeni bir dosya açmak

    E) Disketteki dosyayı silmek



    8) Belirli bir probleme ya da uzmanlık alanına yönelik programlara ne ad verilir?

    A) Uygulama yazılımları

    B) Paket programlar

    C) Uzmanlık yazılımları

    D) Büro yazılımlar

    E) Masaüstü yazılımlar




    9) Açılan bir pencereyi masa üstünde başka bir yere taşımak için aşağıdakilerden hangisine tıklanarak seçili öğe sürüklenir?

    A) Araç çubuğuna

    B) Başlık çubuğuna

    C) Kenarlıklara

    D) Menü çubuğuna

    E) Denetim menüsü kutusuna



    10) Bilgi işlem sürecinde işlenen malzemeye ne ad verilir?

    A) Mamul

    B) Bilgi

    C) Parametre

    D) Veri

    E) Kaynak



    11) Bir bilgisayar sisteminin iki temel bileşeni aşağıdakilerin hangisinde tam ve doğru olarak verilmiştir?

    A) Ana bellek ve işlemci

    B) Donanım ve ana bellek

    C) Yazılım ve işlemci

    D) İşlemci ve donanım

    E) Donanım ve yazılım



    12) Klavyedeki hangi tuşa basarsak standart araç çubuğunun en sonunda yer alan yardım düğmesine bastığımız zamandaki aynı işlemi yapmış oluruz?

    A) F1

    B) F2

    C) F3

    D) F4

    E) F5

    13) Büro yazılımlarındaki Tümünü Seç komutunun klavye kısa yolu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ctrl+V

    B) Ctrl+A

    C) Ctrl+K

    D) Ctrl+N

    E) Ctrl+S





    14) Aşağıdakilerden hangisi veri saklamada kulla-nılan birimlerden biri değildir?

    A) Disketler

    B) Mouse

    C) Compact Disc

    D) DVD

    E) Sabit Diskler



    15) Windows 2000 işletim sisteminde silinen nesne veya nesneler aşağıdakilerden hangisinde depolanır?

    A) Denetim Masasında

    B) Gezginde

    C) Geri Dönüşüm Kutusunda

    D) Arka planda

    E) Yardımcı bellekte



    16) Satır ve sütunların kesişmesi ile oluşan dikdört-gen kutucuklara ne ad verilir?

    A) Değer

    B) Formül

    C) Hücre

    D) Etiket

    E) Fonksiyon



    17) Büro yazılımlarındaki Yazdır komutunun klavye kısa yolu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ctrl+A

    B) Ctrl+C

    C) Ctrl+P

    D) Ctrl+S

    E) Ctrl+Z




    Cevaplar

    1. A
    2. D
    3. C
    4. E
    5. E
    6. B
    7. B
    8. A
    9. B
    10. D
    11. A
    12. A
    13. B
    14. B
    15. C
    16. C
    17. C



    alıntı

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. lys 1 deneme sınavı
  3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Deneme Sınavı
  4. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı Dördüncü Bölüm
  5. Davranış Bilimlerine Giriş Deneme Sınavı
  6. 80'ler Deneme Sınavı Nostalji Sınav
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri